Optredens

Door omstandigheden is het optreden op 13 augustus tijdens de Grillavond bij Haus Lutgen komen te vervallen maar niet getreurd een dag later kunt u ons zien en horen tijdens de kermis in Herten Merum bij Cafe-Zaal  de Schuur. Ons optreden is van 15:00 uur tot 19:00

 

 

Wae hubbe de prins in de band

Op zaterdag 15 januari is onze gitarist Ruud uitgeroepen tot prins van cv De Buizerds uit Heibloem Natuurlijk zullen we hem daar waar mogelijk muzikaal ondersteunen bij een van zijn activiteiten

En dat onder zijn leus

Veur meziek geboare  mit vastelaovend graot gewaore

 

 

Nieuwe leden

Vanaf Juli hebben wij een nieuwe zanger in de persoon van Wim. Na een inwerkperiode zal Wim in de loop van 2016 zijn zangkunst op het podium aan uw laten horen. Mark,en Peggie zijn ons komen versterken op schuiftrombone en Marjo op trompet. Welkom bij Compeneej en heel veel plezier en succes.

 

 

13 december 2015 Groote Peel en kanalen wandeltocht in Meijel

Muziekformatie Cómpenééj uit Meijel organiseert op 13 december 2015 voorde 10e keer een wandeltocht.

We vertrekken vanuit de Zwaan in de richting van het Simonshoekse bos, waarna we door de akkers en velden lopen richting de Noordervaart alwaar net voor dit kanaal een pauzeplaats is ingericht voor alle afstanden. Met de 22 km. steken we deze over om door de buitengebieden van Heythuysen en Heibloem te lopen.

De Noordervaart die we oversteken is een kanaal waaraan in opdracht van Napoleon begonnen is in 1808, maar nooit afgerond omdat in 1910 de steden Amsterdam en Rotterdam waren ingenomen door Frankrijk, waardoor dit kanaal als verbinding tussen Schelde, Maas en Rijn niet meer nodig was. Over het hele traject van het “grand canal du nord” zoals hij ging heten zijn tussen Nederweert en Neuss (D) sporen van dit onvoltooide kanaal te vinden. Hier bij Meijel is hij echter wel als voltooid kanaal aanwezig, omdat hij is uitgegraven in 1854 tot aan de plaats waar de Helenavaart uitmond in de Noordervaart. Dit alles had te maken met de grootschalige turfwinning in de Peel die rond die tijd begon in Griendtsveen. Later in 1865 is de Noordervaart tot aan Beringe uitgediept en bevaarbaar gemaakt.

Als we dit kanaal overgestoken zijn en we deze parallel gelopen hebben in de richting van Nederweert gaan we links af het natuurgebied “kleine moost” in dat in een uithoek van Heythuysen ligt. Hierna steken we de provinciale weg over om door de waterbloem bij Heibloem te gaan lopen. Dit gebied was tot omstreeks 1850 een groot moerasgebied, nu is dit gebied nog altijd behoorlijk nat. Er doorheen loopt de Roggelse beek, en is het gebied afgewisseld met bos, akkers en kleine stukken heide.

We steken de Noordervaart weer over op de plaats waar tot 2001 een ophaalbrug was aan “de stoep” plaatselijk bekend. Die ophaalbrug was er omdat er voor die tijd tot midden jaren 90 nog schepen voeren tot aan Beringe waar nog industrie gevestigd zat aan het kanaal. Intussen is het kanaal niet meer in gebruik voor de scheepvaart, en is deze ophaalbrug vervangen door een rotonde. De brug is verscheept naar Curaçao en als Wilhelminabrug in het centrum van Willemstad te zien.

We komen weer op de pauzeplaats en lopen daarna verder langs de Noordervaart tot het punt waar het kanaal van Deurne aan de Noordervaart uitmond. Met de bocht mee komen we te lopen langs het kanaal van Deurne, dat in 1874 op een lengte van 5 kilometer parallel ligt op 50 meter met de Helenavaart, die bij Neerkant afbuigt naar Helenaveen. Ook het kanaal van Deurne had als functie afvoer van turf en water uit de Peel. Hierna lopen we tussen de akkers en velden terug naar het beginpunt, de Zwaan in Meijel.

De route is bestemd voor zowel de wandellaar alsook voor nordic walking. Er is een rustplaats ingericht voor alle te lopen afstanden, waar u kunt genieten van warme en koude spijzen en dranken, welke u tegen redelijke prijzen worden aangeboden. U bent van harte uitgenodigd deze wandelhappening op 13 december 2015 mee te beleven in Meijel. De te lopen afstanden zijn; 7,14 en 22 km.

Een mooie wandeling op zondagmorgen langs al het moois dat Meijel en zijn omgeving te bieden heeft, ook dat is Peelgeluk voor jou en MeIJel!

Inschrijven bij hotel de Zwaan, Dorpsstraat 19 Meijel

Van:    08.00 uur tot 13.00 uur         7 km

            08.00 uur tot 12.00 uur         14 km

            08.00 uur tot 11.00 uur         22 km

 

Beste,…

Familie, vriend(in) kennis, buur, vereniging, ieder die dit schrijven leest.

Op zondag 30 november 2014 gaat muziekformatie Cómpenééj uit Meijel in samenwerking met Video Collectief Leudal, een video – clip samenstellen.

Dit is voor muziekformatie Cómpenééj een belangrijke gebeurtenis. De videoclip gaat dienen als promotie film en tevens ook voor het vastleggen van een stukje historie.

Het is om uiteenlopende (technische) redenen niet mogelijk dergelijke opname uit te voeren tijdens een regulier optreden. Daarom dat muziekformatie Cómpenééj U graag uitnodigt om gezamenlijk, als figuranten, en feestend publiek bij de opname aanwezig te zijn. Als wij u daarvoor op 30 november 2014 vanaf 15.00 uur mogen verwelkomen in Rabozaal van D’n Binger in Meijel, bent u ons een grote steun. U stimuleert bovendien een plezierig stukje cultuur in onze samenleving. De opnames zullen volgens een draaiboek plaatsvinden. De aanvangstijd is daarbij van belang.

Wij staan garant voor een gezellige middag en zullen uw aanwezigheid bijzonder waarderen.

Welkom

Muziekformatie Cómpenééj Meijel

 

 

Muziekformatie Cómpenééj sfeerbouwers tijdens Mosel-wein-woche in Cochem Duitsland.

 

Op uitnodiging van de vereniging van wijnmakers uit11 wijndorpen rondom Cochen in samenwerking met het toeristenbureau Cochem speelt muziekformatie Cómpenééj tijdens de slotdag van deze festiviteiten op zondag 22 juni 2014.

 

Met enige trots reist Cómpenééj naar de Mosel om haar vrolijke noot over dit ferienland laten klinken. In de Mosel-wein-woche vinden van 18 juni t/m 22 juni diverse activiteiten plaats en bieden de wijnboeren haar wijnen aan. Cómpenééj verzorgt regelmatig optreden in Duitsland en daarmee is de link snel gelegd. In een druk optredens programma staan in dit zomerseizoen vier optreden in Duitsland op de agenda. Zij is daarmee zeer geliefd bij het Duitse publiek. Met een unieke bezetting en een brede diversiteit aan muziekkeuze wordt jong en oud geamuseerd. Indien u geïnteresseerd bent om samen met de muziekformatie in de bus mee naar Cochem te reizen, dan zijn daar nog mogelijkheden voor. De bus vertrekt op zondag 22juni 2014 om 07.00 uur en is s ávonds rond 23.00 uur terug in Meijel. Voor een kleine bijdrage van € 15,= p.p. Bent u in bezit van een retourtje Cochem en in de gelegenheid te proeven van de sfeer rondom de Mosel-wein-woche in Cochen. Interesse meld u dan aan: Telefoonnummer 06- 46081799 of 06-22149504. Welkom !

 

Vanaf deze week is het definitief: Cómpenééj speelt op 22 juni 2014 tijdens het wein-woche in Cochem. Het optreden begint om 11:00 uur en zal tot ongeveer 17:00 uur duren.Wie interesse heeft om met ons mee te feesten zorg dat je op tijd een hotel of pension boekt en maak er samen met ons een geweldig weekend van.

 

Cómpenééj wenst alle relaties en bezoekers van deze site een gezond en muzikaal 2014

 

Er wordt momenteel hard gewerkt door onze webmaster om de site een nieuwe uitstraling te geven. Hierdoor is niet alle informatie compleet. Excuses voor het ongemak.

 

Vanaf heden heeft Cómpenééj een nieuw zangduo, onze Ruud en Sjoerd zullen u vanaf medio 2014 laten horen samen met de zangeressen Wendy en Carola wat ze allemaal in hun mars hebben. De repetities zijn al veelbelovend.


Helaas hebben we afscheid genomen van onze bassist Niels. Maar zijn opvolger Jo zal een goede opvolger zijn. Niels bedankt voor je inzet en Jo welkom bij Cómpeneééj.

 

achtergrondklein

Cómpenééj is een feestband afkomstig uit Meijel (Limburg) net aan de grens van Brabant. Sinds 2001 zijn we actief in deze samenstelling en inmiddels uitgegroeid tot in een begrip in de regio maar ook in Duitsland en België verzorgen we regelmatig optredens.

Cómpenééj onderscheid zich door met een uitgebreide bezetting de meest uiteenlopende nummers te spelen. Deze nummers variëren van muziek uit de roemruchtige jaren 60 en 70 tot de hits van nu. Maar ook het uitgebreide feestrepertoire uit het Limburgse Duitse en Nederlandstalige muziek komt uitgebreid aan bod. 

 

 

Voor een impressie van een optreden, zie onze videoclip en de clip go like elijah.

 

Neem ook eens een kijkje op onze facebook pagina:

Cómpenééj is per direct op zoek naar een toetsenist(e)

 

Spreekt muziek maken in een ongedwongen sfeer je aan en je bent bekend met het repertoire,

neem dan contact op met Sjoerd Strijbos tel. 06-46081799

Groote Peel en kanalen wandeltocht in Meijel

Muziekformatie Cómpenééj uit Meijel organiseert elk jaar een wandeltocht.

We vertrekken vanuit De Heere van Meijel in de richting van het Simonshoekse bos, waarna we door de akkers en velden lopen richting de Noordervaart alwaar net voor dit kanaal een pauzeplaats is ingericht voor alle afstanden. Met de 22 km. steken we deze over om door de buitengebieden van Heythuysen en Heibloem te lopen.

De Noordervaart die we oversteken is een kanaal waaraan in opdracht van Napoleon begonnen is in 1808, maar nooit afgerond omdat in 1910 de steden Amsterdam en Rotterdam waren ingenomen door Frankrijk, waardoor dit kanaal als verbinding tussen Schelde, Maas en Rijn niet meer nodig was. Over het hele traject van het “grand canal du nord” zoals hij ging heten zijn tussen Nederweert en Neuss (D) sporen van dit onvoltooide kanaal te vinden. Hier bij Meijel is hij echter wel als voltooid kanaal aanwezig, omdat hij is uitgegraven in 1854 tot aan de plaats waar de Helenavaart uitmond in de Noordervaart. Dit alles had te maken met de grootschalige turfwinning in de Peel die rond die tijd begon in Griendtsveen. Later in 1865 is de Noordervaart tot aan Beringe uitgediept en bevaarbaar gemaakt.

Als we dit kanaal overgestoken zijn en we deze parallel gelopen hebben in de richting van Nederweert gaan we links af het natuurgebied “kleine moost” in dat in een uithoek van Heythuysen ligt. Hierna steken we de provinciale weg over om door de waterbloem bij Heibloem te gaan lopen. Dit gebied was tot omstreeks 1850 een groot moerasgebied, nu is dit gebied nog altijd behoorlijk nat. Er doorheen loopt de Roggelse beek, en is het gebied afgewisseld met bos, akkers en kleine stukken heide.

We steken de Noordervaart weer over op de plaats waar tot 2001 een ophaalbrug was aan “de stoep” plaatselijk bekend. Die ophaalbrug was er omdat er voor die tijd tot midden jaren 90 nog schepen voeren tot aan Beringe waar nog industrie gevestigd zat aan het kanaal. Intussen is het kanaal niet meer in gebruik voor de scheepvaart, en is deze ophaalbrug vervangen door een rotonde. De brug is verscheept naar Curaçao en als Wilhelminabrug in het centrum van Willemstad te zien.

We komen weer op de pauzeplaats en lopen daarna verder langs de Noordervaart tot het punt waar het kanaal van Deurne aan de Noordervaart uitmond. Met de bocht mee komen we te lopen langs het kanaal van Deurne, dat in 1874 op een lengte van 5 kilometer parallel ligt op 50 meter met de Helenavaart, die bij Neerkant afbuigt naar Helenaveen. Ook het kanaal van Deurne had als functie afvoer van turf en water uit de Peel. Hierna lopen we tussen de akkers en velden terug naar het beginpunt, De Heere van Meijel in Meijel.

De route is bestemd voor zowel de wandellaar alsook voor nordic walking. Er is een rustplaats ingericht voor alle te lopen afstanden, waar u kunt genieten van warme en koude spijzen en dranken, welke u tegen redelijke prijzen worden aangeboden. U bent van harte uitgenodigd deze wandelhappening te beleven in Meijel. De te lopen afstanden zijn; 7,14 en 22 km.

Een mooie wandeling op zondagmorgen langs al het moois dat Meijel en zijn omgeving te bieden heeft, ook dat is Peelgeluk voor jou en MeIJel!

Inschrijven bij De Heere van Meijel, Dorpsstraat 19 Meijel

Van:    08.00 uur tot 13.00 uur         7 km

            08.00 uur tot 12.00 uur         14 km

            08.00 uur tot 11.00 uur         22 km